49e Grolsch Asopos Najaarswedstrijden

Eind vorige maand vonden onze eigen 49e Grolsch Asopos Najaarswedstrijden plaats op de Bosbaan. Eerstejaars uit heel student roeiend Nederlands startten hier hun eerste wedstrijd. Het was een koud, maar sfeervol weekend. De koppen koffie werden al voor het licht geschonken, de hamburgers vlogen over de toonbank en langs de kant genoot men van de spannende races en prachtige waterballetten!

De zaterdag begon al goed met een overwinning voor de instroomdames in de Metope, in het D4*-veld! Waar ze op de Thêta Herfstregatta net achter DDS eindigde, wisten ze dit weekend het verschil te maken en ruim voor DDS, als eerste over de finish te komen. De dag eindigde met twee Asopos damesbootjes in de A-finale van het DOnervC4+ veld. In deze finale waren het de dames van Njord die het nog even spannend maakten, maar uiteindelijk was het Asopos dames 3 die er met de winst vandoor ging. Na deze knappe prestatie mogen zij zich ‘Afroeikampioen van Nederland 2019’ noemen! Van harte gefeliciteerd!

Op zondag barste de strijd los in het HOnervC4+ veld. Ook hier heeft Asopos hard gevaren, met een eerste en derde plek in de B-finale als resultaat. Alom een mooi weekend voor studentenroeiend Leiden!