Asopos de Vliet is één van de twee Leidse studentenroeiverenigingen. Onze historie begint in 1905, met het oprichten van de oudste damesroeivereniging van Nederland: de Vliet. In 1962 werd Asopos opgericht. Deze herenroeivereniging was vanaf het begin gefocust op hard roeien. In 1972 fuseerden beide verenigingen en ontstond de Algemene Leidse Studenten Roeivereniging Asopos de Vliet.

Inmiddels heeft onze vereniging meer dan 600 leden, die vrijwel allemaal actief met roeien bezig zijn. Van de recreatieve sporters tot roeiers die de wereldtop bereiken, Asopos heeft ze allemaal! Bekende roeiers van onze vereniging zijn onder andere Boudewijn Roëll, die de Holland 8+ voorslaat, en Ilse Klement, die onlangs is uitgezonden naar de Olympische spelen voor studenten. Lees meer over de omvang en karakteristieken van Asopos de Vliet in de prospectus.

Open de prospectus

Op de kant excelleren onze leden in het organiseren van meerdere evenementen. De Asopos Najaarswedstrijden is de grootste roeiwedstrijd van het najaar en de Asopos Driekamp, die wordt verroeid naast ons verenigingsgebouw in Leiderdorp, trekt ieder jaar meer dan duizend bezoekers.

Als sponsor staan uw belangen bij ons centraal. Wij werken met een persoonlijke aanpak, waarbij we altijd streven naar synergie. U krijgt bijvoorbeeld altijd een eigen contactpersoon toegewezen, waar u meerdere jaren mee samenwerkt. Benieuwd naar voorbeelden van samenwerking? Kijk dan bij onze partners.

Naast de samenwerking met vele partners heeft Asopos de Vliet een Business Club. Alle partners zijn automatisch lid van deze groep bedrijven en ondernemers. Het is echter ook mogelijk om alleen lid te worden van de Business Club, voor het bescheiden bedrag van 150 euro per jaar. Voor jaarlijkse donaties aan Asopos de Vliet is er het Jacomine Ravensbergen Fonds.

Ja, ik wil sponsoren!