Het afgelopen World Cup-seizoen

Het afgelopen World Cup-seizoen

Afgelopen anderhalve maand stond in het teken van de drie World Rowing Cups. Boudewijn startte het hele Worldcup seizoen.

Van 1 tot en met 3 juni vond de World Rowing Cup I plaats in Belgrado, Servië. Samen met Mechiel Versluis, Ruben Knab en Bjorn van den Ende startte Boudewijn Röell namens Nederland in de vierzonder. Deze ploeg was onderdeel van de 22 ploegen die door Nederland richting Servië werden gestuurd. Boudewijn plaatste zich met de vierzonder voor de A-finale op zondagochtend. Ingeschreven als NED2 bleven zij de rest van het veld, inclusief NED1, voor en gooiden hoge ogen door de gouden medaille mee naar huis te nemen.

De volgende World Cup, II, vond plaats van 21-24 juni in Oostenrijk. Boudewijn Röell startte deze World Cup II in een acht. Na een rappe voorwedstrijd startten ze op zondag 24 juni de A-finale. Ingeschreven als NED1 lagen ze in de finale tegen NED2, Duitsland, Australië, Groot-Brittanië en Italië. Het werd een spannende race, waarbij NED1 uiteindelijk een derde plek en daarmee een bronzen medaille bemachtigde.

In het weekend van 13 tot en met 15 juli was het tijd voor World Cup III in Luzern, Zwitserland. Boudewijn finishte met de Holland 8+ als eerste in zijn voorwedstrijd, waarmee hij direct geplaatst werd voor de A-finale op zondag. Boudewijn Röell startte zondag tegen Canada, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Als laatste race van geheel Luzern was het een gigantische drukte op het moment dat de ploeg de bronzen medaille pakte. Hiermee eindigde het World Cup seizoen met drie medailles, bijzonder succesvol en ligt er een goede basis om verder te werken naar de aankomende Europees Kampioenschappen.