Huldiging internationale prestaties zomer 2019

Huldiging internationale prestaties zomer 2019

Naar aanleiding van de uitzonderlijke prestaties deze zomer van Boudewijn, Ward en Bart, en een nieuwe naam: Fleur Jaspers, werden zij gehuldigd op Asopos. Op deze bijzondere avond, die aanving met een speech van burgemeester Driessen van Leiderdorp, vertelden de roeiers over hun ervaringen op de World Cups, het EK, en het WK onder 23 in Sarasota en het WK in Linz. Ook kregen zij een eigen haakje in de kleedkamer en kwam Fleur nu ook op de Oranjemuur in de sociƫteit te hangen met haar foto.

Fleur Jaspers, die pas vier jaar roeit, heeft afgelopen winter goede resultaten behaald in de skiff. Zij mocht deze zomer daarom haar eerste grote internationale wedstrijd starten: de WK onder 23 jaar. Hier heeft zij met de onder 23 Vrouwen Acht een gouden medaille behaald, en daarmee is Fleur wereldkampioen. Deze prestatie biedt haar zelfs mogelijkheden voor de Olympische Spelen in 2020.

Het duo Ward en Bart heeft een spannend seizoen achter de rug, dat veel doorzettingsvermogen en zelfstandigheid van hen vroeg. In de Lichte mannen dubbelvier werden mooie resultaten behaald: zilver op het EK, goud op de derde World Cup en brons op het WK. Bart, die dit jaar dubbel-lid werd van Asopos, vond het EK de meest bijzondere ervaring vanwege het verrassende resultaat. Voor Ward was de medaille op het WK een echte beloning voor het harde werken van de afgelopen jaren.

Op het EK behaalde Boudewijn met de Holland Acht een bronzen medaille. Na een tegenslag voor Boudewijn waarbij hij van de acht naar de vier ging, is hij zeker niet bij de pakken neer gaan zitten. Door keihard te trainen, hebben de mannen er zeker het beste van gemaakt en wisten ze nog een zevende plek te pakken op de WK.

Link sleutelstad (inclusief interviews en opname)

Link nu.nl