Goud op World Cup III, Rotterdam

Goud op World Cup III, Rotterdam

Afgelopen weekend vond de finale van het World Cup seizoen plaats in Rotterdam. Via Instagram heeft u live kunnen volgen hoe het de roeiers van Asopos de Vliet af ging dit weekend. In deze editie van Asopos Row Tokio blikken we met diezelfde roeiers terug op een weekend met pieken en dalen.

Goud voor Bart en Ward in de LM4x

In de aanloop naar de World Cup werd het enthousiasme van Ward afgeremd een lichte blessure aan de rug. Hierdoor werd het nog spannend of hij in deze formatie aan de start zou liggen. Gelukkig was hij op tijd hersteld en wist hij zijn plek in de boot veilig te stellen. Voor Bart en Ward begon het weekend onrustig. Door onweer op vrijdag ging de zogeheten race for lanes niet door, waardoor de heren geen invloed hadden op de baan waarin zij op zaterdag de finale zouden starten. Dit bleek echter geen probleem, want de mannen wisten in de combinatie met Damion Eigenberg en David Kampman goud te behalen en de concurrentie achter zich te laten. Hoewel de vier verwacht hadden uit de start wat sneller weg te komen dan de andere boten, bleek al op de 1500 meter dat een harde eindsprint niet meer nodig was om de gouden plak mee naar huis te nemen. Met flinke klappen werden de golven van de Willem Alexander Roeibaan getrotseerd en met een vernieuwde dosis zelfvertrouwen werken de heren in deze combinatie verder richting de Wereldkampioenschappen eind augustus in Oostenrijk.

Ward en Bart geïnterviewd door NLroei: “ongelofelijk trots en blij”

Boudewijn in de M4-

Voor Boudewijn verliep de World Cup niet zoals gewenst. Na de teleurstellende keuze waarbij Boudewijn teruggezet werd in de vier zonder van een aantal weken terug, werd met veel strijdlust gewerkt naar een goed resultaat. Toch bleek de combinatie nog niet in staat om de concurrentie bij te blijven. In de heats op vrijdag werd een laatste plek gevaren, waardoor een herkansing noodzakelijk was. Ook hier ging het niet zoals gewenst en op zondag moest er voldoening genomen worden met een B-finale. In deze B-finale kwamen de heren niet verder dan een vierde plek. Hoewel de boot Zwitserland en Roemenië achter zich kon laten was dit niet het resultaat waarop gehoopt werd. Voor Boudewijn ligt de focus de komende tijd op hard trainen en laten zien wat hij waard is. Hoewel Boudewijn teleurgesteld is in de keuze van zijn coach heeft hij het vertrouwen en de motivatie om zich terug te vechten in de acht. De doelen zijn niet veranderd: goud in Tokio is waar hij voor gaat.

Zomer

Terwijl de roeiers weer in de boot stappen en zich voor gaan bereiden op de Wereldkampioenschappen gaat de redactie van Asopos Row Tokio even met vakantie. Halverwege augustus zijn we weer bij u terug met een terugblik op de zomerweken en natuurlijk een uitgebreide voorbeschouwing voor de WK. Tot dan!