Leidse Olympische ploeg gepresenteerd

Leidse Olympische ploeg gepresenteerd

Deze maand werd door Stichting Topsport Leiden een Olympische Avond georganiseerd. Topsport Leiden ondersteunt topsporters en topsportclubs uit Leiden om hun topsport-ambities waar te maken door ze facilitair, organisatorisch, promotioneel, met kennis en daar waar mogelijk financieel bij te staan. Om Leiden te laten zien dat het mogelijk is een hele ploeg te kunnen vormen met Leidse topsporters die zich kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen heeft Topsport Leiden deze 15 kandidaten verenigd in een Leids Olympisch Team. Deze sporters kunnen desgewenst gebruik maken van de sportpsycholoog, diëtiste, personal coach en krachttraining die zij bieden.

Of dit initiatief meer is dan alleen maar leuk voor Leiden? Dat gaat blijken, volgens Boudewijn zijn zij de proefkonijnen en zullen we pas over een jaartje of twintig zien of het ook wat heeft opgeleverd. Van alles wat Topsport Leiden kan bieden, denkt hij vooral gebruik te gaan maken van sportschool Sportja. Daarnaast is het ”natuurlijk altijd leuk als je erkenning krijgt”.

Wil jij meer weten over dit initiatief van Stichting Topsport Leiden en naast Boudewijn ook de rest van het Olympisch Team volgen? Dat kan op de website!