De Asopos Najaarswedstrijden worden elk jaar door Asopos de Vliet georganiseerd op de Bosbaan in Amsterdam. Het evenement is de grootste roeiwedstrijd in het najaar. Afgelopen editie duurde voor het eerst in tien jaar een heel weekend lang. De groeiende wedstrijd mocht zich in 2016 zelfs Nederlands Kampioenschap voor grote verenigingsboten noemen. In 2015 en 2016 is Jupiler als hoofdsponsor aan het evenement verbonden geweest.

Tijdens de reguliere wedstrijd roeien eerstejaarsroeiers hun eerste wedstrijd. Ze strijden om de titel ‘Afroeikampioen van Nederland’. In meerdere rondes over 500 meter maken zij uit welke vereniging de sterkste boot met net nieuwe leden heeft weten te vormen. Naast het afroeikampioenschap is er ook voor de meest serieuze roeiers veel te doen op de Jupiler Asopos Najaarwedstrijden. Voor hen is het de eerste krachtmeting in het nieuwe verenigingsjaar.

De wedstrijd trekt naast veel roeiers ook altijd veel toeschouwers naar de Bosbaan. In totaal staan er tijdens de verschillende roeiwedstrijden meer dan 2500 mensen langs de kant. De Asopos Najaarswedstrijden worden natuurlijk afgesloten met een feest in het verenigingsgebouw in Leiderdorp. Tijdens dit feest hebben we verschillende verenigingen te gast.