Northwave en Asopos de Vliet dopen gloednieuwe roeiboten

De Leiderdorpse studenten roeivereniging Asopos de Vliet kan twee nieuwe boten toevoegen aan haar vloot. In het bijzijn van een groot aantal belangstellenden werden de twee boten, van het type acht en vier-zonder, gedoopt. Een van de boten is afkomstig van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond, en is tijdens de Olympische Spelen van Londen gebruikt voor de bronzen medaille van de vrouwenacht.

Beide boten konden worden aangekocht door de nauwe samenwerking met internetbeveiligingsbedrijf Northwave, al lange tijd hoofdsponsor van Asopos de Vliet. Algemeen directeur van Northwave Steven Dondorp voerde dan ook met trots de doop-handelingen uit. Volgens Dondorp is het belangrijk dat studenten nu, maar ook na hun afstuderen ambitie tonen: “In feite werkt het in het bedrijfsleven hetzelfde als in de boot. Zonder teamwork ben je nergens, niet in de roeiboot, en ook niet in het bedrijfsleven.”

Volgens vice-praeses van Asopos de Vliet Malou Allertz is de vereniging zielsgelukkig met de twee nieuwe aanwinsten. Allertz: “Om op het hoogste niveau te presteren hebben we materiaal van de bovenste plank nodig. Wie weet kunnen de roeiers die nu in deze boten roeien binnenkort onze Olympische roeier Boudewijn achterna.” Asopos-roeier Boudewijn Röell roeit in de Holland Acht op de aankomende Spelen in Rio de Janeiro.

De eerste successen staan inmiddels al op naam van de net gedoopte acht. Afgelopen seizoen werd door de eerstejaars lichte heren met overmacht het nationale sprintklassement over 500 meter gewonnen in deze boot.