Northwave schenkt roeimaterialen

Na een aantal maanden wachten is dan zover: alle nieuwe carbon skinny boordriemen zijn door onze roeiers in gebruik, samen met meerdere sets carbon wing riggers. Deze roeimaterialen zijn aan Asopos geschonken door onze hoofdsponsor Northwave, en zijn van topkwaliteit. Met deze upgrades zullen de vlaggenschepen van onze vereniging met een goede uitgangspositie aan de start verschijnen.

Het betreft de Northwave (acht), de Dondorp-Loopstra (vier-zonder-stuurman), en nog een mooie boot die binnenkort gedoopt wordt (vier-zonder-stuurman). Dit jaar zijn de eerstejaars dames, middengroep heren en middengroep licht de gelukkigen die met dit mooie materiaal mogen roeien. Als vereniging zijn we blij en dankbaar voor het ontvangen van de riggers en riemen, welke een mooie toevoeging zijn aan de vloot en een fraai affiche voor Asopos als geheel. Voor de roeiers is het een extra steuntje in de rug, daar het materiaal zowel technisch ondersteunend is, als een verschil kan maken in het hoofd van de roeiers. Na een eerste trainingsweekend waar de roeiers het effect van de materialen voor het eerst konden ervaren, merkten zij direct een verschil, en kunnen zij niet wachten om te gaan “shinen” op de aankomende wedstrijden. Met deze schenking draagt Northwave direct bij aan de successen die ongetwijfeld zullen volgen dit seizoen, dat bijna op het punt staat te beginnen.

Het is een van de vele verrassende aanvullingen op de langer lopende samenwerking tussen Asopos en Northwave. Door een wederzijdse proactieve houding, betrokkenheid, spontane ideeën en toch altijd kritische blik, blijft de samenwerking zich continue ontwikkelen en uitbreiden.

Foto: Thomas Disseldorp