Asopos de Vliet presenteert Jacomine Ravensbergen Fonds

Op de ouderdag van Asopos de Vliet op Tweede Pinksterdag is het Jacomine Ravensbergen Fonds gepresenteerd door de naamgeefster. Tijdens de presentatie richtte Jacomine Ravensbergen zich tot het publiek, dat voornamelijk uit ouders van eerstejaars-leden van Asopos de Vliet bestond, en vertelde hen hoe essentieel coaches zijn in de roeisport. “Aan de wieg van elk sportief talent staan gedreven en ervaren coaches. Zeker in de roeisport is een enthousiast coachteam van levensbelang.”

Via het Jacomine Ravensbergen Fonds verwerft Asopos de Vliet de middelen voor de verbetering van de begeleiding van roeiers op alle fronten, zowel aan voor de topsport als in de breedte. Ravensbergen is lid van verdienste van Asopos de Vliet en weet als geen ander hoe de roeisport in elkaar zit. Ze was succesvol roeister en voert nog altijd de ‘blikkenlijst’ aan bij de vrouwen. Tegenwoordig is Ravensbergen voorzitter van de Women’s Rowing Cross Commission van wereldroeibond FISA, en daarmee lid van de raad van bestuur.

Het fonds is opgebouwd uit een brons, zilver of gouden lidmaatschap waarmee de vereniging gesteund wordt met een respectievelijk bedrag van 100, 150 of 250 euro. De financiële middelen die via het fonds worden opgehaald worden geïnvesteerd in begeleiding en materialen. Daarmee kan het niveau van de coaching binnen de roeivereniging blijven doorgroeien.

Direct na de presentatie meldden de eerste leden van het fonds zich aan. Meer informatie en lid worden van het fonds kan via de website van Asopos de Vliet.